marți, 6 noiembrie 2018

TÂRGUL DE TOAMNĂ


          TÂRGUL DE TOAMNĂ

      ” DIN CĂMARA BUNICII ” EDIȚIA A II –A

     Miroase a toamnă , a roade bogate , a mere roșii și galbene.
  E una din zilele frumoase  de toamnă stăpânită de liniștea cea mare a trecerii frunzei în veșnicie și de cea mai prielnică și dulce unduire a soarelui .






   Octombrie , lună de alint a Toamnei bogată-n culori , daruri și arome .
    Miroase pe la toate ușile a zacuscă și dulcețuri și pe străzi a frunze galbene.






    Toamna , un anotimp al roadelor bogate , al hambarelor și cămărilor pline de bunătăți a fost  sărbătorită la Cantina socială a orașului cu produse alimentare –tradiționale și produse tradiționale meșteșugărești aduse de oameni gospodari și cu frică de Dumnezeu .
     Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor.





     Să păstrăm tradițiile , meșteșugurile și bucatele din bătrâni este un omagiu adus identității noastre.
     Pentru că tradiția spune mai mult decât lasă să se vadă și îmbogățește locul , portul și sufletul .






     Pentru că tradiția este ușor de recunoscut , nu se uită și este un motiv de mândrie .
     Târgul a fost declarat deschis de către domnul Primar Ioan Todoca care  i-a felicitat pe organizatori : Centrul de turism Aleșd , Biblioteca ” Octavian Goga ” Aleșd , Colegiul tehnic ” Alexandru Roman ” și  Liceul ” Constantin Șerban ” .
    A urmat cuvântul doamnei Ardelean Georgeta din partea Bibliotecii ” Octavian Goga ”  care a prezentat  proiectul ” Păstrăm tradiția ”  ca un omagiu adus identității poporului român mai ales în an centenar .





   Domnul Bica Ciprian de la Centrul de Turism Aleșd a prezentat  participanții la Târg , le-a urat succes și a dat dezlegare ” la plăcinte înainte ” !






















    Momentele artistice au fost prezentate de doamna profesoară Corina Ionescu alături de minunații ei elevi care ne-au încântat cu cântece de toamnă și un cântec patriotic de suflet .









    O prezență insolită a fost cea a Grupului de dansuri ” Poleanka ” al Uniunii Democratice  a slovacilor și cehilor din Aleșd.




   Un moment deosebit au prezentat copiii de la Ansamblul ” DATINA ”  a Colegiului tehnic ” Alexandru Roman ”  instructor   domnul Cristian Strugar .


  



   Standul bibliotecii noastre a fost foarte vizitat și pentru cărțile expuse și pentru ” degustările ”  aduse de doamnele bibliotecare care s-au ” topit ” în timp record.











     Atmosfera a fost veselă și relaxată și toată lumea își dorește să revină și la anul !













                                                                            Georgeta Lucia Ardelean