luni, 19 noiembrie 2018

ÎNTÂLNIRE CU CITITORII


ÎNTÂLNIRE CU CITITORII




La inițiativa prof. Loredana Puriș, o frecventă cititoare a Bibliotecii orășenești „Octavian Goga” din Aleșd, în parteneriat cu aceasta, s-a organizat joi 15 noiembrie, în Sala Primăriei Aleșd, un eveniment cultural adresat iubitorilor de literatură.

Invitata serii scriitoarea Lili Crăciun, care și-a prezentat al treilea roman : „Prizonieri ai umbrelor”. Pe afișul tipărit pentru popularizarea evenimentului a fost înserată o scurtă dar incitantă prezentare a romanului, din care cităm: „ un țipăt, o spovedanie dramatică a unei tragedii tulburătoare, în același timp un thriler cu accente de umor amar asupra epocii și mediului, respectiv – România anilor „90”.





După o scurtă prezentare a scriitoarei, realizată de prof. Loredana Puriș și Georgeta Ardelean responsabila bibliotecii orășenești, scriitoarea Lili Crăciun, a captat atenția auditoriului cu explicarea tematicii romanului, cu momente din biografia sa, cu accent pe urmările decretului de interzicere a avortului în România, în epoca de tristă amintire. O dramă a multor tinere femei cărora li s-a interzis să hotărască asupra propriului lor corp. A fost scos în evidență impactul romanului atât prin tematică, unică în literatura română, cât și prin calitatea prezentării, presărată cu întâmplări amuzante. Romanul a primit o presă bună atât în țară cât și în străinătate. Astfel, romanul a fost prezentat în Italia și Spania, unde urmează să fie tradus.
Discuții pe marginea romanului nu au avut loc întrucât cititorii nu l-au găsit în librării sau bibliotecă pentru a fi lecturat. La o posibilă altă întâlnire ar putea avea loc o dezbatere pe marginea romanului. Ar fi interesant ! Întâlnirea s-a încheiat cu procurarea romanului cu autograful scriitoarei.



Nicu Răcuciu