vineri, 18 ianuarie 2013

PROIECT EDUCAȚIONAL : „Basmul lunii, basmul lumii ”

Pe agenda activităților cultural educative a bibliotecii noastre se află și proiectul educativ „Basmul lunii, basmul lumii ”-coordonat de bibliotecar Urs Tamara, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ”Alexandru Roman” - clasa 0 step by step învățătoare Dulca Manuela și Vancea Ioana. Scopul acestui proiect este acela de a aduce la bibliotecă preșcolarul, de a-l forma treptat ca utilizator de bibliotecă, de a-l face să perceapă biblioteca sub forma unui sanctuar al înțelepciunii și tot odată ca pe o formă de recreere. Rezultate scontate : îmbogățirea cunoștințelor , a vocabularului, vor comunica mai ușor, vor fii mai creativi. Acest proiect are ca motto : „Deschide-ți inima și mintea!” Programul de activități a fost întocmit în concordanță cu obiectivele și rezultatele propuse. Astfel că în perioada Octombrie – Decembrie 2012, PROGRAMUL DE ACTIVITĂȚI arată astfel :
Implementarea acestui proiect constă în derularea propriu zisă a activităților conform calendarului de activități. Monitorizarea și evaluarea proiectului se va realiza de comun acord de către partenerii acestui proiect. La finalizarea proiectului va avea loc un moment special : ”Carnavalul basmelor” pentru sărbătorirea reușitei și identificarea unor noi nevoi, care probabil pot duce la conceperea unui nou proiect. Spicuim din primele activități ale acestui proiect : Să facem cunoștință!
Explicăm preșcolarilor ce este cartea, ce reprezintă biblioteca, distribuim semne de carte cu orarul și serviciile bibliotecii
Distribuim pliante de istorie locală, cu obiectivele turistice ale Tării Crișurilor. Entuziasmul este mare !
Copii găsesc în TRAISTA CU POVEȘTI : ”Poveste adevărată cu Moș Nicolae” ” Minunea de Crăciun” „ Ce se întâmplă în Betleem ”
În timp ce ne ascultă poveștile copiii lucrează ornamente pentru Crăciun
Copiii sunt captivați și ne dau crezare că am făcut cea mai bună alegere a lecturilor.
Mulțumim partenerilor noștri pentru căldura cu care ne-au primit, pentru primele roade ale colaborării noastre și nu în ultimul rând pentru frumoasele lor colinde.
Pe curând !