joi, 27 decembrie 2012

ECO ŞCOALĂ

În cadrul proiectului educaţional ECO ŞCOALĂ – întocmit şi coordonat de prof. Micula Monica, a avut şi Biblioteca orăşenească plăcerea de a participa la unele activităţi, ca parteneri ai Şcolii „Constantin Şeban” din Aleşd. Astfel în săptămâna 3 – 7 decembrie 2012 s-a desfăşurat prima activitate având ca Motto „ Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă” ( Lavoisier ). Tema aleasă a fost podoabele de Crăciun obţinute din reciclarea becurilor. AFIŞUL realizat de Prof. Micula Monica i-a îndemnat pe elevii din clasele a V -a, ai Şcolii „Constantin Şeban ”, să participe în număr cât mai mare.
Aşadar „obiectul” muncii fiind becul, Tamara Urs Hadadea, bibliotecar, le- a prezentat elevilor „ Enciclopedia invenţiilor” şi o scurtă istorie a becului.
Elevii au primit un semn de carte cu orarul, serviciile bibliotecii şi cu adresa blog ului bibliotecii, unde ei se vor putea regăsi în activităţile noastre comune.
Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi , prof. Micula Monica a alcătuit mai multe grupe de elevi care au fost îndrumate de profesoarele: Suciu Mărioara , Iaz Anca şi Szabo Adela.
Fiindcă s-a lucrat cu dăruire, iată ce pot face multe mâini dibace :
Pe parcurs vă vom dezvălui din următoarele activităţi cuprinse în programul acestui proiect educţional, care are ritmicitate lunară şi teme ecologice diverse.
Tamara Urs Hadadea