marți, 31 martie 2015

SPRE O MATURIZARE SĂNĂTOASĂ ȘI RESPONSABILĂ


Este titlul proiectului cu finanțare europeană, ERASMUS +, desfășurat de Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, în parteneriat cu Colegio Especial de Fuertes, Andorra, Spania, și Celal Sonmez Bursa Spor Lisesi, Turcia. 



Proiectul a demarat în perioada 19 – 23 ianuarie 2015, când a avut loc în Spania prima întâlnire din cadrul proiectului, la care au participat doar profesorii din cele trei școli implicate în proiect. Lansarea oficială a proiectului a avut loc , joi 26 martie, 2015, în sala de ședințe de la Biblioteca Orășenească „Octavian Goga” din Aleșd, în prezența autorităților locale, a reprezentantului ISJ Bihor, a părinților și elevilor implicați în proiect.

Scopul lansării publice a proiectului, a fost cunoașterea activităților ce se vor derula, responsabilizarea tuturor factorilor care pot și doresc să sprijine această activitate cu implicare la nivel european. Pentru acest eveniment, conducerea școlii și echipa de proiect au pregătit materiale promoționale , mini mape cu pliante color, afișe și un Power Point prezentat cu această ocazie de către prof. Antonia Silaghi, coordonator de proiect. După cuvântul de bun venit și câteva date generale despre primul proiect european accesat și implementat de Liceul Teoretic „Constantin Șerban”din Aleșd, d-na prof. Alina Buzle directorul liceului, a invitat-o pe d-na prof. dr. Elisaveta Roșu, inspector de specialitate la ISJ Bihor, să comenteze pe marginea acestui proiect.

 Domnia sa a remarcat importanța acestor proiecte cu finanțare europeană pentru învățământul românesc, pentru elevi și profesori, care în contact cu învățământul din alte țări, se pot raporta la noile tendințe și cerințe ale învățământului european. Și-au exprimat opiniile despre oportunitatea și beneficitatea proiectului, d-na Ardelean Georgeta, responsabila Bibliotecii Orășenești, Gheorghe Cociorva, reprezentantul Primăriei Aleșd, „pionier” al accesării proiectelor europene în orașul Aleșd, prof. Nicolae Răcuciu, precum și elevi din echipa de proiect.





 În final prof. Alina Buzle a mulțumit pentru prezența și disponibilitatea de a sprijini activitățile din proiect ce vor fi organizate de echipa liceului, întrucât acestea contribuie la imaginea școlii aleșdene, a orașului și județului Bihor. Întrucât o mare parte din activitățile propuse vizează formarea unor atitudini pozitive față de provocările alimentare din zilele noastre, conducerea școlii cu sprijinul părinților, a furnizat o surpriză gastrono9mică participanților, care la terminarea întâlnirii au fost serviți cu delicioase sarmale cu mămăliguță tradițională și gogoși, ca o avanpremieră la primirea oaspeților la Aleșd.
                                                                                                                                              

                                                                                                                         Nicu Răcuciu