luni, 3 martie 2014

Expoziţia ,,COPACUL VIEŢII”

 EXPOZITIA "COPACUL VIETII" din cadrul programului ,,PORŢI SECUIEŞTI – PORŢI VERZI”  găzduită de Biblioteca Orăşenească ,,Octavian Goga” din Aleşd


 Săptămâna trecută, în intervalul 21-28.02 2014 a avut loc expoziţia ,,COPACUL VIEŢII” în cadrul Bibliotecii ,,Octavian Goga” din Aleşd, material exponent care face parte din programul ,,PORŢI SECUIEŞTI – PORŢI VERZI.
Cele şase afişe pictate şi colate au fost realizate de către elevii clasei a III – a E şi elevii claselor V-VIII  secţia maghiară a Liceului Teoretic ,,Constantin Şerban” Aleşd, o echipă formată din 12 membrii, debutând sub denumirea de ,,ŞOIMII ALEŞDENI”. Această echipă de elevi luptă pentru ca şcoala şi oraşul nostru să dobândească titlul de ,,ATELIER EXCEPŢIONAL DE PĂSTRARE A CULTURII ŞI DE STIMULARE A VIEŢII COMUNITARE PROTECTOARE A MEDIULUI, ÎN EUROPA CENTRALĂ ŞI DE EST”.
Tablourile expuse au avut ca şi temă centrală ,,COPACUL VIEŢII” înfăţişând legătura ecologică a Umanităţii cu ,,copacul viu” , mesajul lor fiind adresat atât adulţilor cât şi copiilor în a conştientiza legătura dintre fiinţa umană şi copacul viu.
Lucrările au fost realizate atât individual cât şi colectiv structurându-se pe şase subtitluri astfel:
TABLOUL 1. INTERACŢIUNEA COPAC-CALITATEA ATMOSFEREI

TABLOUL 2. INTERACŢIUNEA COPAC-ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ
TABLOUL 3. INTERACŢIUNEA COPAC-CALITATEA PÂNZEI FREATICE

TABLOUL 4. INTERACŢIUNEA COPAC-DIVERSITATE BIOLOGICĂ

TABLOUL 5. BENEFACERILE POMULUI VIU ÎN CURTEA ŞI GRĂDINA OMULUI
TABLOUL 6. SĂ PLANTĂM MULŢI POMI, DUMBRĂVI ŞI PĂDURI PE PLANETA PĂMÂNT


Pe parcursul expoziţiei, vizitatorii şi-au exprimat în scris impresiile despre materialul oferit publicului.
Fiind şi o competiţie, împreună cu elevii noştri sperăm în a obţine un punctaj înalt pentru a beneficia de excursii, tabere şi alte recompense oferite de către organizatorii programului.


Şi în numele colegei mele Ciavoi Andrea Hajnalka, doresc să adresez mulţumiri conducerii Bibliotecii ,,Octavian Goga” din Aleşd, pentru spaţiul oferit acestui material artistic.
       
                                                                                    Vă mulţumim.

                                                      Coordonator proiect Prof. Debreczeni Monica

                                                              Înv. Ciavoi Andrea Hanalka