luni, 12 noiembrie 2012

Evocare Mihail Sadoveanu

Evocare Mihail Sadoveanu La 5 noiembrie 1880 s-a născut la Vânători – Neamţ marele scriitor , povestitor, nuvelist , romancier , academician şi om politic Mihail Sadoveanu.
Colectivul Bibliotecii „Octavian Goga „ împreună cu elevii claselor a şasea şi a şaptea conduşi de doamna profesoară Olimpia Pusztai au participat la o evocare Mihail Sadoveanu care a început cu o prezentare power – point cu viaţa şi activitatea scriitorului alcătuită de doamna bibliotecară Tamara Urs – Hadadea .
A urmat un eseu scris de eleva Adina Moş , o călătorie imaginară prin opera lui Mihail Sadoveanu , care a fost răsplătit cu aplauze .
Elevul Adrian Turcuş a prezentat o lucrare despre binecunoscutele plăceri ale scriitorului , vânătoarea şi pescuitul , apoi copiii au ascultat poezia „Sara pe deal „ de Mihai Eminescu , recitată de Mihail Sadoveanu cu vocea lui inconfundabilă.
Doamna bibliotecară Silvia Kosa a recitat una din poeziile lui Sadoveanu care nu este cunoscut aproape deloc ca poet. Acţiunea s-a încheiat cu o surpriză din partea doamnei profesoare Olimpia Pusztai care a oferit tuturor dulciuri şi sucuri şi ne-am dedulcit cu toţii !!!
Georgeta Ardelean