luni, 24 octombrie 2011

Expozitie fotografica "Alesdul azi"

Expoziţie foto "Aleşdul azi"

În cadrul "Zilelor oraşului Aleşd", in 26 august, în sala de şedinţe a Primăriei, s-a vernisat o inedită şi interesantă expoziţie foto sub genericul "Aleşdul azi". Expoziţia cuprinde 60 de imagini realizate de un grup de fotografi, membri ai Clubului "Nufărul" din Oradea: Claudiu Szabo - vicepreşedinte, Gheorghe Petrilă - secretar, Cristian Ene şi, nu în ultimul rând, Viorica Tranulis, sufletul acestei acţiuni.






Tematica expoziţiei este axată pe realizările edilitar-gospodăreşti ale oraşului, realităţile cotidiene, pe tradiţii şi obiceiuri locale. Un colţ al expoziţiei este destinat unor fotografii de arhivă ce înfăţişează Aleşdul din urmă cu un secol.


În cuvântul de prezentare, Viorica Tranulis a vorbit celor 30 de vizitatori prezenţi despre fotografie ca formă de artă, în care lumina, umbra şi culoarea scot în evidenţă frumuseţea naturii, realităţile contemporane şi chiar sentimente ale spiritului uman.





Viorica Tranulis a mulţumit primarului Zeno Ţipţer şi viceprimarului Letai Zoltan, lui Gheorghiţă Lazea şi doamnei Lia Nădăban, care cu multă solicitudine au răspuns acestui demers.


Acţiunea s-a desfăşurat într-un real şi benefic parteneriat cu Biblioteca Orăşenească "Octavian Goga", care a asigurat organizarea şi cadrul de desfăşurare a unui act de cultură. În cuvântul său, Zeno Ţipţer a lăudat iniţiativa şi reuşita artistică, cu speranţa unor viitoare colaborări tematice. Letai Zoltan, în calitate de artist fotograf şi membru al Clubului "Nufărul", a făcut aprecieri cu "ochi de specialist" asupra reuşitei artistice a tematicii, a încurajat iniţiativa şi i-a felicitat pe realizatori.





Text: Loredana Ionaş