joi, 24 martie 2022

Despre primavara !!!!!!!!!!!!!!!!

 Despre primavara !!!!!!!!!!!!!!!!

    

                                   Mult așteptată primăvară a sosit și la biblioteca noastră odată  cu  gureșii ei vestitori:   copiii de la  AfterScholl Orion   !



                             Și daca e vorba de primăvară, vorbim de echinocțiu evident de primavară :   momentul in care începe prima zi de primăvară și din punct de vedere astronomic, nu doar calendaristic. Este o zi importanta în multe culturi și tradiții, intregul Pământ bucurându-se de revenirea la o nouă viață.


   Se pare că anul acesta echinocțiul a fost mai devreme puțin. La data de 20 Martie. Astronomii calculează nu doar ziua echinocțiului, ci și ora și minutul în care durata dintre zi și noapte ajunge la egalitate. Astfel ,anul acesta , echinocțiul de primăvară din 20 martie are loc la ora 17 și 33 minute, ora României. 

       Așadar are cu adevărat loc o inviere a întregii naturi și nu întîmplător sărbătorim ca în fiecare an și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos . 

          Și fiindcă Primăvara vine cu alaiul ei de flori , ne-am adus aminte de parfumul și culoarea lor ! Apoi ca într-o magie luminată de bucuria renașterii am început , pe rând să ne imaginăm ce floare ne-am dori să fim în această primăvară și de ce !






                    Eu, de exemplu mi-aș dori în această primăvară sa fiu o lacrimioară pură și discret parfumată , să dăruiesc tuturor mireasma încrederii în viață, a speranței că după fiecare zi mohorâtă urmează și o zi senină !

    


                                     O primăvară frumoasă și cît mai însorită și înmiresmată  tuturor!

                                                      Tamara Hadadea