Este o bucurie și o necesitate de apropiere a copiilor de Dumnezeu. Acest fapt se realizează prin orele de religie ținute în școală, la care se adaugă și alte activități practice, inițiate de biserică în colaborare cu școala. Acesta activități au menirea de a completa cunoștințele teoretice primite în școală la orele de religie. Aceste activități practice sunt mai atractive pentru elevi creindu-le posibilitatea de exprimare liberă a cunoștințelor despre credința în Dumnezeu. Una dintre aceste activități este pictura de icoane pe sticlă cu tematică creștină.
„Icoana este, despre cum să faci un chip nevăzut, Acelui necuprins, Celui veșnic. Deci icoana este despre cum să zugrăvești o taină! Și mai întâi de toate, icoana este unul dintre cele mai frumoase moduri de a mărturisi pe Dumnezeu în Sfânta Treime. Icoana poate fi o invitație la rugăciune, iar rugăciunea drumul către Dumnezeu. Icoana nu în ultimul rând este un miracol. Cea mai frumoasă mărturisire că Dumnezeu este cu noi până la sfârșitul veacurilor”, Așa s-a început prezentarea d-na Tamara Urs Hadadea, bibliotecară, moderatoarea activității, cu ocazia vernisajului expoziției de pictură de icoane pe sticlă. Această inițiativă aparține preotului Vasile Megheșanși a soției sale Teodora, în colaborare cu Biblioteca orășenească „Octavian Goga” din Aleșd. Autorii icoanelor sunt 19 elevi de la școlile din Dobricioneștiși Măgești, cu vârste între 5 și 14 ani.
Evenimentul a avut loc, vineri, 25 octombrie în sala de ședințe a Primăriei Aleșd, în prezența copiilor, autorii icoanelor, a părinților, a cadrelor didactice, a unor preoți, precum și a unor admiratori de artă și pictură creștină. Au fost expuse 28 de icoane, create pe baza unor modele autentice obținute de la mănăstiri. În cuvântul său, părintele paroh Vasile Megheșan a lăudat dorința celor 19 cursanți de a se apropia de Dumnezeu prin această modalitate de exprimare. A adus mulțumiri d-lui prof. Adrian Bradea îndrumătorul voluntar al acestor copii, care realizează activitatea de mai mulți ani, începută în satul Cetea, unde a păstorit părintele Megheșan. Profesorul Adrian Bradea, s-as referit la modalitățile tehnice de pictură și impactul pe care această preocupare îi apropie de Dumnezeu. Deși activitatea este obositoare, îi creează o satisfacție sufletească pentru lecția de religie practică pe care o insuflă copiilor, el însuși fiind un practicant al credinței ortodoxe și dirijor al corului „Buna Vestire al bisericii ortodoxe din Vadu Crișului.
Impresionante au fost cuvintele exprimate de câțiva elevi, membrii ai cercului de pictură: Eleva Ținc Maria, clasa a III-a a Școlii din Măgești a afirmat: „pictura pentru mine este o activitate relaxantă, care necesită multă răbdare, atenție, un amalgam de elemente care trebuie făcute cu multă pasiune. Mă apropie de Dumnezeu, de rugăciune. .. Mă fascinează acest lucru, de minunea care iese din mâinile mele, ajutată desigur de profesorul și îndrumătorul Adrian Bradea, căruia îi mulțumesc ”Au adus mulțumiri și elevii: SeghediIoana Carla clasa a II-a din Birtin. Sturz Alexandra Roxana clasa a VI-a din Butani. „ În numele tuturor copiilor, la mulțumim încă o dată îndrumătorilor noștri, preotului Megheșan Vasile și d-lui prof. Bradea Adrian , dar nu în ultimul rând le mulțumim părinților care ne sunt alături mereu”.