luni, 25 noiembrie 2013

Cetatean roman -cetatean european


Saptamana educatiei permanente din perioada 18 -24 noiembrie a prilejuit o multime de actiuni in biblioteca noastra , cea mai reusita fiind organizata de doamnele profesoare Monica Micula , Ramona Irimita si Florina Ianc.



Avand in vedere ca in anul 2013 se implinesc 20 de ani de la introducerea prin Tratatul de la Maastricht a cetateniei europene , Comisia Europeana a lansat Anul European al Cetatenilor.
In data de 21 noiembrie la sala de conferinte a bibliotecii o “ mare “ de copiii , cam 90 , au vizitat expozitia de carte “ Prin Europa “ organizata de colectivul bibliotecii si au vizionat un film power – point , 27 state europene , 27 de povesti despre obiceiuri, traditii si cultura spre deliciul copiilor.

Spre placuta noastra surpriza desi materialul prezentat a fost destul de lung, copiii au fost atenti si au interactionat , au pus intrebari , au primit raspunsuri.

In final le-am vorbit despre carti ca despre o fiinta vie . Si i-am indemnat sa se apropie de carti si sa le faca sa fie !


Georgeta Ardelean