marți, 8 aprilie 2014

ZIUA INTERNATIONALA A CARTII PENTRU COPII


La Alesd, a fost marcata

ZIUA INTERNATIONALA A CARTII PENTRU COPII





Incepand cu anul 1967 , ziua de 2 aprilie este dedicata “ Cartii pentru copii “ in memoria indragitului scriitor danez Hans Christian Andersen , nascut pe 2 aprilie 1805.
La Alesd , in cadrul parteneriatului dintre Biblioteca noastra si Colegiul T ehnic “ Alexandru Roman “ am organizat o activitate extracurriculara , in care principalii “ actori” au fost elevii din clasa a II – a Step by Step , indrumati de inv. Monica Scorte si Mariana Cociorva.


Scopul activitatii, a fost promovarea cartii pentru copii , stimularea dragostei pentru citit, precum si obisnuinta elevilor de a se exprima si manifesta public , in afara clasei.
14 “ curajosi” au prezentat cartea preferata , pe care au citit-o , motivand preferinta.
Un fapt inedit l-a furnizat elevul Luca G eorge Florin , care a prezentat o carte de poezii de George Cosbuc , veche de 50 de ani , primita drept premiul I de bunica lui la absolvirea clasei a II – a , carte citita de trei generatii.

Pe tot parcursul activitatii interactive , s-a mentinut un dialog intre elevi, invatatori si doamna bibliotecara Tamara Urs Hadadea , care le-a prezentat copiilor noutatile editoriale.

Diplome si semne de carte ingenioase au rasplatit “ povestitorii “ , iar intreaga audienta a savurat ceai si biscuiti.



Ardelean Georgeta Lucia