miercuri, 14 august 2013

“ Octavian Goga , chipul arestat al poetului "





S-a intamplat la Alesd – domnul profesor dr. Dan Brudascu ne-a regalat cu o expozitie deosebita ,rodul multor ani de cercetare despre viata si opera poetului si omului politic Octavian Goga , patronul cultural al bibliotecii noastre.

In sala de conferinte a Primariei in fata unui public avizat si interesat , onorat si de prezenta doamnei Ligia Mirisan , director al Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai” din Oradea , domnul Dan Brudascu a prezentat expozitia ce cuprinde fotografii inedite pe care le-a identificat in dosarele C.N.S.A.S.

S -au avansat ipoteze interesante despre moartea prin otravire a poetului si a fost adusa in discutie si sotia , Veturia , care a desfasurat si ea activitate de spionaj.

Au fost lansate apoi volumele „Goga si Francmasoneria „ si albumul foto „Octavian Goga – chipul arestat al poetului „
Domnul profesor Dan Brudascu a acordat autografe celor prezenti si a oferit unele explicatii , spre bucuria noastra a tuturor celor care am infruntat vipia de afara pentru acest eveniment .


Domnul Dan Brudascu s-a nascut la Ciucea si este una din marile personalitati ale Clujului.
Detine un doctorat stralucit cu o teza dedicata lui Octavian Goga pe care a si transformat-o intr-o carte „Goga si criticii sai”.

Biblioteca noastra a achizitionat cateva dintre multele volume publicate de profesorul Dan Brudascu pe care vi le punem la dispozitie spre citire.


Colectivul bibliotecii multumeste tuturor celor care au raspuns invitatiei de a participa la vernisajul expozitiei foto – documentare „ Octavian Goga – Chipul arestat al poetului” si lansarea volumelor „Goga si Francmasoneria” , „Octavian Goga -Chipul arestat al poetului „ - album foto , in ciuda vremii deosebit de calde de afara.
Cu siguranta nimeni nu a regretat iar biblioteca noastra a mai castigat un prieten , pe domnul prof. dr. Dan Brudascu !


            

                                                                                        Georgeta Lucia Ardelean