luni, 14 mai 2012

Zile de cultura Alesd, memoria locului



Vineri 11 mai 2012 a avut loc la biblioteca Octavian Goga din  Alesd in cadrul Zilelor de cultura Alesd, memoria locului , lansarea volumului "In memoriam , Liviu Borcea,    1936-2006, dascăl şi istoric", moment comemorativ la care aparticipat  familia,  şi invitaţi din Oradea, Cluj-Napoca, foşti colegi şi prieteni.


Dintre vorbitorii care cu emotie au evocat figura istoricului, omului si prietenului lor enumeram-
prof.univ. dr.George Cipaianu,  prof.univ.dr. Mihai Drecin- care au vorbit despre  momente din studentie si din lunga prietenie ; dramaturgul Mircea Bradu a amintit istoria editarii titlurilor aflate pe masa ca o mica expozitie omagiala, a mentionat ca angajament, proiectul de editare a Operelor Complete Liviu Borcea pentru anul 2013;  lector dr. Mihai Maci istoric dintr-o generatie mai tanara retine teribilul dar de povestitor si simtul umorului pe care l-a avut regretatul istoric; fost elev, acum profesor de istorie dl.Coste Petru amintea ca si trasatura de caracter " omul senin in lumea de orgolii" ;  prof. pensionar, Nicolae Racuciu corespondent la ziarul Crisana sublinia nevoia de modele a tinerei generatii, si indemnul ca biblioteca sa continue aceste manifestari de suflet, de recuperare a memoriei intelectuale a locului;  si fiica Veronica care a vorbit cu emotie in numele familiei.


Dl Borcea a fost si coleg de-al nostru  intre anii 1990 – 1994, bibliotecar principal la Biblioteca Județeană ” Gheorghe Șincai ” din Oradea ; șeful serviciului informare- documentare și patrimoniu.
In albumul foto vedeti si placheta oferita de organizatorii evenimentului familiei Borcea.


 A fost rulata o prezentare facuta cu ajutorul familiei  pe care o puteti vedea mai jos.